GESCHIEDENIS

1999

HD Downtown Arnhem / Gary en Irma

Downtown American Motorcycles is in 1999 opgericht onder de naam ‘HD Downtown Arnhem’, door Gary en Irma Kneefel. Onstaan uit een hechte vriendengroep Harley-Davidson-rijders. Gary, voormalig part-time Harley-Davidson specialist bij Harleyworld Arnhem en rechercheur bij de politie, volgt zijn hart en begint samen met zijn vrouw Irma de zaak als onafhankelijk specialist in Harley-Davidson motorfietsen in Arnhem.

Foto: Gary en Irma Kneefel

2003

Uitbreiding zoon Glenn

Zoon Glenn Kneefel versterkt het team. Zij zullen tot het jaar 2012 intensief samenwerken, met als doel de zaak op den duur over te gaan nemen.

2005

Verhuizing van Arnhem naar Duiven

Verhuizing naar een iets groter pand op het industrie-terrein ‘Centerpoort-Zuid’ in Duiven. Bijna direct gelegen aan de A12 nét voorbij Arnhem richting Zevenaar/Duitsland.

Foto: Ratio 3-b in Duiven

2012

Overname en uitbreiding

Glenn en vriendin nemen het bedrijf over in de vorm van een vennootschap en er wordt een extra medewerker aangesteld.

2014

Brammo

Downtown American Motorcycles breidt zich uit met een dealerschap van Brammo. Een Amerikaans merk dat 100% elektrische motoren produceert.

Foto: Brammo Empulse, elektrische motorfiets

2015

Victory Motorcycles

Brammo wordt overgenomen door Polaris, het moederbedrijf van Victory Motorcycles. Downtown wordt officieel dealer van Victory. Hoofd-activiteit blijft onveranderd Harley-Davidson.

Foto: Ook verkoop van nieuwe Victory Motorcycles modellen

2017

EINDE VICTORY 

Voor de tweede maal beëindigt Polaris Industries – het moederbedrijf van Victory Motorcycles en Indian Motorcycle – een productie-lijn: die van Victory Motorcycles.

Blijkbaar – en zoals te verwachten – is het Amerikaanse motormerk Harley-Davidson het meest stabiel van allemaal.  

RUIM 150.000 ONDERDELEN EN ACCESSOIRES

Begin dit jaar is onze webshop online gegaan, met ruim 200.000 onderdelen en accessoires voor Harley-Davidson motoren. In de webshop kun je 24 uur per dag en zeven dagen per week producten bestellen, die thuis worden bezorgd. Aangezien wij sinds 1999 aan Harley-Davidson motoren werken, wéten wij ook wat wij verkopen en kunnen je van goed advies voorzien. Klik hier om de webshop te openen.

2018 – Nu

ONAFH. SPECIALIST IN HARLEY-DAVIDSON

Op dit moment bestaat 98% van de activiteiten van Downtown uit werkzaamheden aan en voor Harley-Davidson motorfietsen: onderhoud, reparatie, customizing, tuning, schadeherstel en revisie.

Downtown custom: Heritage Softail SpringerFoto: Glenn Kneefel