FAMILY OWNED & OPERATED SINCE 1999

In 1999 zijn wij onze werkplaats begonnen als specialist op het gebied van Harley-Davidson en Buell motorcycles in Arnhem. Op technisch gebied gaan wij heel vér, waarbij we de prijs/kwaliteit-verhouding goed in het oog houden. Inmiddels weten honderden fervente bikers ons jaarlijks te vinden voor onderhoudreparaties, customizing, tuning, schade-herstel, revisies en bestellingen van (High Performance) onderdelen en accessoires. En met gepaste trots kunnen wij zeggen dat dit aantal groeiende is. Kortom, wij hopen jullie op ons bikerstrefpunt / werkplaats bij Arnhem (in Duiven) nog een lange tijd te mogen verwelkomen!

Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen via de e-mail contact met je op om de afspraak te bevestigen.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Ik maak gebruik van de haal-/breng-service (tot 40 km vanaf ons pand)
  JaNee

  Je bericht:

  Nieuwsbrief inschrijving (jaarlijkse verloting van een gratis onderhoudsbeurt)

  Vul hier onder je gegevens in. Wij nemen telefonisch contact met je op.

   Je naam (verplicht)

   Je e-mail (verplicht)

   Je telefoonnummer (verplicht)

   Bel mij voor het maken van een afspraak
   Zo spoedig mogelijkOver enkele dagenVolgende week

   Je bericht:

   Nieuwsbrief inschrijving (jaarlijkse verloting van een gratis onderhoudsbeurt)

   Bel 026 – 31 21 089. Wij plannen de afspraak direct in. Hou je agenda bij de hand.

   WERKPLAATS

   Harley-Davidson onderhoud

   Jaarlijks weten honderden Harley-Davidson-eigenaren onze werkplaats te bereiken voor het verrichten van een onderhoudsbeurt (kleine of grote beurt) in Duiven bij Arnhem. Wij gaan nauwkeurig en professioneel te werk en hanteren daarbij diverse tools en middelen voor het behoud van de kwaliteit van het afgeleverde werk.

   Veilig

   Een motorfiets, die net een onderhoudsbeurt heeft gehad, gaat pas terug naar de eigenaar als deze 100% veilig en goedgekeurd is. Sinds 1999 hebben wij professionele ervaring op het gebied van reparaties aan Harley-Davidson motorfietsen. Kortom, we repareren dus álles.

   Anderzijds, als je de motorfiets niet gestart krijgt of bij pech onderweg: maak gebruik van onze haal-/breng-service. Wij komen hem ophalen en leveren hem – indien nodig – ook weer bij je af.

   ONDERHOUD

   CUSTOMIZING

   Van Custom Bagger tot naked Streetbike, wij (ver)bouwen je Harley-Davidson zoals jij dat wilt. Alles is mogelijk!

   Of het nu gaat om kleinere verbouwingen of grote ombouw-projecten, je bent bij Downtown American Motorcycles bij Arnhem in Duiven aan het juiste adres! Een ander stuur, andere uitlaten, tuning van het benzine-management-systeem, spuitwerk of special paint, schadeherstel, customizen of complete (ver)bouw(ing)?

   Neem contact met ons op en laat je informeren over de prijzen en mogelijkheden.

   CUSTOMIZING

   TUNING

   Downtown American Motorcycles is ook gespecialiseerd in tuning van het benzine-injectie-management-systeem. Wij laten je motorfiets optimaal lopen. Dit doen wij met behulp van een dynobank, computer-software of -hardware en een SUN-gastestmeter. Nauwkeuriger kan het niet.

   TUNING

   ONDERDELEN EN ACCESSOIRES

   Je kunt bij ons terecht voor het bestellen of kopen van alle onderdelen en accessoires op het gebied van Harley-Davidson. Wat wij niet op voorraad hebben, bestellen wij voor je en hebben het meestal binnen enkele dagen in huis. Je kunt ook voordelig onderdelen, kleding en accessoires bestellen in de Downtown webshop. Open deze door hier te klikken.

   WAT KUN JE VERWACHTEN?

   Downtown American Motorcycles staat voor uitstekende service en kwaliteit voor service aan motoren van het merk harley davidson arnhem in Duiven. Wij zijn gevestigd in een bescheiden – maar nette – werkplaats, welke voorzien is van professioneel werkmateriaal. Met hart en ziel wordt er aan jouw motorfiets – alléén Harley-Davidson of Buell – gewerkt, terwijl je een gezellig onderonsje hebt met de andere bezoekers.

   WERKPLAATS OVERZICHTELIJK

   Er is in de werkplaats ruimte voor een twintigtal motoren, maar wij werken meestal aan maximaal 3 motoren tegelijkertijd. Alle werkzaamheden worden verricht volgens de te verwachten normen. De ruimte wordt schoon en overzichtelijk gehouden (ook conform milieu-eisen). Alle werkzaamheden (dus ook als je bijvoorbeeld even snel langskomt op zaterdag) worden verricht IN de werkplaats. Verwacht dus niet, dat dit ‘even’ buiten gedaan wordt.

   KENNIS EN EXPERTISE

   Goede kennis en kunde op het gebied van de techniek van Harley-Davidson motorfietsen is een vereiste in een goede en professionele werkplaats, alhoewel deze techniek – ook bij de allernieuwste modellen met o.a. ‘fuel injection’ en ‘fuel injection computer management’ – niet écht nieuw is (in de 70-er en 80-er jaren werd deze techniek al in de auto-industrie toegepast).

   Techniek

   Het is echter wel van groot belang dat de voortgang van de techniek wordt gevolgd én iedere verandering – hoe klein dan ook – bestudeerd wordt. Dit gaat vérder dan alléén de onderhoudsprocedures van verschillende types Harley-Davidson motoren kennen en kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld: omgang met ‘complexe’ software t.b.v. het fuel-management van de motor is een basis. Ermee uit de voeten kunnen bij ingewikkeldere configuraties van de motor is een tweede stap.

   Eisen

   Denk in extreme gevallen bijvoorbeeld aan het inzetten van ‘snelle nokkenassen’, grotere inhoud cilinders, andere uitlaten, getunede (race-)koppen, turbo (sprintex), of een combinatie hiervan. Laat staan, een diagnose stellen bij een storing bij voornoemde configuraties. Er zijn géén opleidingsinstituten, waar dit gedoceerd wordt (hoewel het tegendeel soms beweerd wordt). Wij durven echter wél met zekerheid te zeggen, dat wij er alles aan doen om te voldoen aan de eisen van vandaag de dag en het liefst nog een stap vóór zijn. Dit bereiken we enerzijds door het volgen van specifieke cursussen en bestuderen van de theorie, anderzijds door ‘simpelweg’ praktijk-ervaring op te doen.

   Uitstekende resultaten

   Het is vanzelfsprekend dat wij voorzien zijn alle benodigde tools en middelen (denk hierbij ook aan computers en computer-software). Wij behalen goede resultaten. En eigenlijk is dát wat uiteindelijk télt.

   HET ‘HART’

   Onze werkplaats is het ‘hart’ van Downtown American Motorcycles! De onafhankelijk specialist in harley davidson arnhem in  Duiven. We putten plezier uit onze werkzaamheden en zijn zélf ook échte bikers. Alhoewel onze vrije tijd – naast alle werkzaamheden – beperkt is, brengen wij deze zoveel mogelijk op Harley-Davidson motorfietsen door.

   Daarom weten we precies hoe het is om aan de ‘andere kant van de balie’ te staan en wat je verlangt (zowel qua sfeer, persoonlijke behandeling en zorgvuldige uitvoering van de werkzaamheden aan jouw motorfiets). En, we horen graag dat je tevreden bent en willen tevens ook graag (direct) horen indien je dit niet bent. Er zal alles gedaan worden om te voldoen aan jouw verwachtingen!

   KWALITEIT

   Van half werk houden wij niet. Óf we doen het goed óf we doen het niet. Werkzaamheden die niet passen binnen de richtlijnen voor reparaties of onderhoud aan Harley-Davidson motorfietsen kennen wij niet. We werken met kwalitatief goed materiaal en van ‘goedkope’ (lees: slechte) oplossingen houden wij niet. In ieder geval niet als het niet duurzaam en/of niet ‘lonend’ (voor jou) is. Deze aanpak zul je terugvinden in álles wat we doen. We rijden niet voor niets op een Harley-Davidson toch? DE motorfietsen onder de motoren!