Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen via de e-mail contact met je op om de afspraak te bevestigen.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  Ik maak gebruik van de haal-/breng-service (tot 40 km vanaf ons pand)
  JaNee

  Je bericht:

  Nieuwsbrief inschrijving (jaarlijkse verloting van een gratis onderhoudsbeurt)

  Vul hier onder je gegevens in. Wij nemen telefonisch contact met je op.

   Je naam (verplicht)

   Je e-mail (verplicht)

   Je telefoonnummer (verplicht)

   Bel mij voor het maken van een afspraak
   Zo spoedig mogelijkOver enkele dagenVolgende week

   Je bericht:

   Nieuwsbrief inschrijving (jaarlijkse verloting van een gratis onderhoudsbeurt)

   Bel 026 – 31 21 089. Wij plannen de afspraak direct in. Hou je agenda bij de hand.

   1. HET CARBURATEUR-SYSTEEM

   Veel (oudere) Harley-Davidson motorfietsen zijn uitgerust met een carburateur (veelal de originele CV-carburateur of een Mikuni). Deze kunnen wij zeer nauwkeurig afstellen d.m.v. onze computer-gastestmeter. Nauwkeuriger kan bijna niet. Aan de hand van de samenstelling van de uitlaatgassen, in verschillende rpm-gebieden, bepalen wij eerst of er een andere sproeierbezetting nodig is en zullen deze, indien nodig, aanpassen. Als de carburateur gedemonteerd moet worden, dan zullen wij deze ook grondig schoonmaken.

   2. HET INJECTIE-SYSTEEM

   Je kunt bij Downtown American Motorcycles terecht voor het professioneel laten programmeren van de ECU (S&S VFI, ThunderMax, Screamin’ Eagle Race Tuner, Screamin’ Eagle Pro Super Tuner, Power Commander, DirectLink, Diag4Bike, etc.), zodat je Harley-Davidson optimaal getuned / afgesteld is. Dit kan m.b.v. een dynobank gedaan worden, maar dit is tegenwoordig lang niet altijd nodig (herprogrammering wordt in de meeste gevallen gedaan i.v.m. heetlopen van voornamelijk de modellen 2007 tot en met nu).

   Harley-Davidson is al een tijd bezig met het inzetten van injectie-systemen op verschillende modellen. Harley-Davidson modellen met een carburateur worden al jaren niet meer geleverd. Downtown American Motorcycles heeft professionele kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van HD injectie-systemen en bijbehorende computersoftware.

   Alle modellen en bouwjaren

   De nieuwe modellen zijn alléén leverbaar met een injectie-systeem, waardoor het niet zo eenvoudig meer is om even ‘wat aanpassingen’ te maken aan de motorfiets. Als het luchtfilter, de uitlaten (of mufflers) of nokkenassen (blog, klik hier) bijvoorbeeld worden veranderd, dan is sofware-tuning vrijwel altijd nodig.

   Wij kunnen ALLE Harley-Davidson injectie-motoren afstellen/tunen (dus óók de oudere modellen, die nog werken met het Magneti Marelli systeem i.p.v. het Delphi systeem).

   OFFICIEEL GECERTIFICEERD DOOR S&S

   Ing. Glenn Kneefel (Gedipl. Software Engineer) heeft o.a. de S&S VFI Tuning trainingen gevolgd bij Zodiac in Mijdrecht en heeft het examen met een hoge score gehaald. S&S heeft enkele van haar beste trainers op dit gebied vanuit de VS naar Nederland gestuurd (waaronder Jon Olson van S&S). De cursus was exact hetzelfde zoals S&S (www.sscycle.com) deze ook geeft in La Crosse, Wisconsin Training Facilities. Downtown American Motorcycles behoort nu tot de weinige door S&S gecertificeerde VFI Tuning bedrijven in Europa.

   Bij Downtown American Motorcycles kun je terecht voor het (her)programmeren van de ECM van je Harley-Davidson. Wij maken gebruik van o.a.: Zippers Thundermax, S&S VFI, Harley-Davidson Screamin’ Eagle Race of Pro Super Tuner, Diag4Bike, Powercommander, PowerVision, PowrPro.

   PIGGY-BACK SYSTEEM

   High Performance motorblokAls je zelf je uitlaten of inlaatsysteem (aircleaner/luchtfilter) heb gewijzigd – en je neemt genoegen met een gemiddeld goede afstelling – dan zou je ook gebruik kunnen maken van een ‘piggy-back-systeem’. Hiermee krijg je geen maximale tuning (of het is lastiger dit te bereiken), maar je Harley is wel voldoende afgesteld om bijvoorbeeld niet te rijk of te arm te staan. Als je een oplossing zoals een Fuelpak gebruikt, dan is dit voor velen zelf te doen. Je kunt ze vinden in onze webshop: klik hier

   Injectie controllers