Heb je hulp nodig bij het kopen van een nieuw Harley stuur? Lees dan snel verder!

De Downtown Webshop heeft het Harley-Davidson Stuur waar jij naar op zoek bent! Er zijn verschillende soorten sturen in allerlei hoogtes, maten en diktes. Kies het stuur dat het beste bij jouw rijgedrag past.

Kies je stijl

De keuze van het stuur is bepalend voor de stijl van jouw Harley-Davidson motorfiets. Er zijn verschillende soorten sturen.

APE HANGERS


Een HD Roadking met een Burly 16 Inch Gorilla Bar.

Ape Hangers zijn de meest populaire sturen voor Harley-Davidson motorfietsen. Ze zijn makkelijk aan de hoogte te herkennen. Een reden waarom Ape Hangers zo populair zijn, is de keuze uit de verschillende hoogtes. Gebruikelijke afmetingen zijn 12-, 16-, en 18 inch. Voor sommigen kan het niet hoog genoeg zijn en kiezen daarom voor 20- of zelfs 24 inch.

Mini Apes/Baby Apes


Een HD Sporster met een Biltwell Chumps Handlebar.

Mini Apes of Baby Apes zijn een kortere (mini) versie van de Ape Hanger. Soms verwarren mensen Mini Apes met Buckhorn sturen. In vergelijking tot Buckhorns, hebben Baby Apes een meer agressievere uitstraling. Gewoonlijk zijn Mini Apes onder de 8-1/2 inch hoog.

Buckhorn


Een HD Fatboy met een Buckhorn Handlebars.

Buckhorn sturen bestaan al jaren en is zelfs fabrieksaf voor een aantal Harley modellen standaard geweest (voor o.a. Softails, Sportsters en Dyna’s). De hoogte van een Buckhorn stuur is vergelijkbaar met een Mini Ape, het enige verschil is de zithouding.

Drag Bars


Een HD V-Rod met een Fehling 1-1/4 Inch Dragbar.

Drag Bars is een stijl die je vaak terugziet bij standaard Harley-Davidson modellen. Simpel gezegd bestaat de stuur uit een rechte pijp met een soms kleine kromming aan de uiteindes. De Dragbar heeft een eenvoudig en standaard ontwerp, dat zorgt voor een voorwaartse en agressieve zithouding.

T-Bars


Een HD Night Train met een Wild1 1-1/4 Physco Chubby Chopper T-Bar.

T-Bars zijn vergelijkbaar met Drag Bars, alleen dan met een vaste riser. De risers zijn recht en zitten aan het stuur vast, hierdoor lijkt het stuur op een “T”. Vandaar de naam T-Bars. De hoogtes kunnen variëren van 4- tot 8 inch hoog.

Beach Bars


Een HD Roadking met een Burly Beach Bars.

Voor een meer ontspannen gevoel en uiterlijk, kies je een Beach Bar stuur. De Beach Bars zijn vergelijkbaar met een stuur van een beach cruiser fiets. Bij een Beach Bar zitten de handvatten iets verder dan schouderbreedte. Door de kleine tot geen verhoging van het stuur, zitten je handen ongeveer ten hoogte van je middel.

Z-Bars


Een HD Sportster met een Biltwell Keystone Handlebar.

De uiteindes van een Z-Bar lijken op een “Z”. Een Z-Bar stuur is te herkennen aan zijn scherpe lijnen en harde krommingen, wat zorgt voor een agressieve uitstraling. Z-Bars zijn vaak smaller dan andere sturen. Deze sturen passen het best bij smalle motorfietsen, o.a. Sportsters, choppers en custom bikes.

Clip-Ons


Een HD Sportster met een RSD Clip-On Handlebar.

Clip-Ons worden direct op het voorvork gemonteerd. Dit zorgt voor een lage en sportieve zithouding.

Past het stuur wel bij de motorfiets?

Kies voor een stuur dat ook bij de Harley past. Een super breed stuur op een Sportster is geen gezicht. Een klein en smal stuur op een Road King is vice versa.

Denk aan je zithouding!

Naast het uiterlijk is een beetje comfort ook niet verkeerd. Je zithouding is erg belangrijk. Maak je veel kilometers, kies dan niet voor een kort stuur. Niemand zit namelijk op rugpijn te wachten.

Past de huidige bekabeling op het nieuwe stuur?

Is de breedte en hoogte van het nieuwe stuur ongeveer gelijk aan het huidige stuur, dan kan je ervan uitgaan dat de bestaande bekabeling past. Is dit niet het geval, bestel dan in de webshop gelijk de juiste remkabel en koppelingskabel mee.

Wat is het verschil tussen dimpled en non-dimpled?

Een dimpled stuur heeft standaard een inkeping voor de originele Harley-Davidson bekabeling en hendels. Een non-dimpled stuur heeft géén inkepingen in het stuur zitten.

Houdt rekening met de dikte van het stuur

Meet de diktemaat van je huidige stuur op. Wil je juist een dikker stuur hebben? Meet dan de maat van je risers op of bestel direct nieuwe risers mee.

VRAGEN?

Heb je vragen of kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op. Wij helpen jou graag bij het kopen van een nieuw Harley Stuur!

ONLINE DOWNTOWN SHOP

Je hebt een keuze uit meer dan 140.000 onderdelen en accessoires voor Harley-Davidson in onze webshop: www.pepperparts.com