( harley-davidson uitlaten : blog )

Het vervangen van Harley Davidson uitlaten is een van de meest voorkomende aanpassingen die wij voor onze klanten maken. De standaard uitlaten klinken tamelijk ‘tam’. Ze geven niet echt het geluid wat je van een Harley Davidson verwacht.

GROTERE DOORSTROOM

Je hebt verschillende opties. Hou er rekening mee, dat je er met alleen het vervangen van de uitlaten niet bent. Er moet ook een aanpassing gedaan worden aan de benzine-toevoer. Uitlaten met een grotere doorstroom vereisen namelijk, dat het motorblok meer benzine nodig heeft. Hij loopt anders te arm en dit is niet goed voor het blok. 

CARBURATEUR OF INJECTIE

Bij het aanpassen van het benzine-management kun je denken aan het veranderen van de sproeier-bezetting in de carburateur of het aanpassen van de software bij de injectie-modellen.

GELUIDSNORM

Verder is het ook verstandig om rekening te houden met de maximaal toelaten geluidsnorm in het buitenland. Ook in Nederland wordt op sommige plaatsen en tijden een controle gehouden. Er zijn Harley Davidson uitlaten verkrijgbaar met E-keurmerk en je kunt uitlaten krijgen, waarvan het aantal db’s (in realtime) aangepast kunnen worden. Ook dit soort uitlaten is te krijgen met en zonder E-keurmerk.

UITBESTEDEN OF ZELF DOEN

Kom langs bij Downtown American Motorcycles in Duiven, bij Arnhem. Wij vertellen je alles over de mogelijkheden. Ga je zelf aan de slag? Je kunt alle benodigde hard- en software bestellen in onze webshop. Als je op werkdagen voor 14.00u bestelt, dan kun je het 24 uur later bij ons afhalen of je hebt het binnen 48 uur thuisbezorgd. Klik hier om onze webshop te openen.