TUNING EN AFSTELLEN

TUNING/AFSTELLING VAN HET CARBURATEUR-SYSTEEM

Veel (oudere) Harley-Davidson motorfietsen zijn uitgerust met een carburateur (veelal de originele CV-carburateur of een Mikuni). Deze kunnen wij zeer nauwkeurig afstellen d.m.v. computer-gastestmeter. Nauwkeuriger kan bijna niet.

TUNING VAN HET INJECTIE-SYSTEEM

harley davidson tuning afstellen

harley davidson tuning afstellen

Je kunt bij Downtown American Motorcycles terecht voor het professioneel laten programmeren van de ECU (S&S VFI, ThunderMax, Screamin’ Eagle Race Tuner, Screamin’ Eagle Pro Super Tuner, Power Commander, DirectLink, Diag4Bike, etc.), zodat je Harley-Davidson optimaal getuned / afgesteld is. DIT WORDT UITERAARD GEDAAN M.B.V. EEN DYNOBANK (herprogrammering wordt in de meeste gevallen gedaan i.v.m. heetlopen van voornamelijk de modellen 2007 tot en met nu).

Wij kunnen ALLE Harley-Davidson injectie-motoren afstellen/tunen (dus óók de oudere modellen, die nog werken met het Magneti Marelli systeem i.p.v. het Delphi systeem).

Harley-Davidson is al een tijd bezig met het inzetten van injectie-systemen op verschillende modellen. Harley-Davidson modellen met een carburateur worden al jaren niet meer geleverd.

harley davidson tuning afstellen

harley davidson tuning afstellen

De nieuwe modellen zijn – sinds jaren – alléén leverbaar met een injectie-systeem, waardoor het niet zo eenvoudig meer is om even ‘wat aanpassingen’ te maken aan de motorfiets. Als het luchtfilter, de uitlaten (of mufflers) of nokkenassen (blog, klik hier) bijvoorbeeld worden gewijzigd, dan is het inzetten van andere besturingssoftware al nodig. Meestal kan de bestaande ECU (Electronic Control Unit) niet voldoende aangepast worden; bijvoorbeeld als er een set dikke, korte en open uitlaten gemonteerd wordt.

Het nadeel van programmeerbare units is de complexiteit van de software, waarbij de foutgevoeligheid kan leiden tot grotere kans op fouten. Veel werkplaatsen hebben geen of te beperkte ervaring met programmering van ECU’s of het diagnostiseren ervan. De aanwezigheid van een computer is niet voldoende. Kennis en ervaring hiermee is van groot belang voor de juiste resultaten van het tunen en afstellen van jouw motorfiets.

Downtown American Motorcycles heeft professionele kennis en uitgebreide ervaring op het gebied van HD injectie-systemen en bijbehorende computersoftware.

OFFICIEEL GECERTIFICEERD DOOR S&S

Ing. Glenn Kneefel (Gedipl. Software Engineer) heeft o.a. de S&S VFI Tuning trainingen gevolgd bij Zodiac in Mijdrecht en heeft het examen met een hoge score gehaald. S&S heeft enkele van haar beste trainers op dit gebied vanuit de VS naar Nederland gestuurd (waaronder Jon Olson van S&S). De cursus was exact hetzelfde zoals S&S (www.sscycle.com) deze ook geeft in La Crosse, Wisconsin Training Facilities. Downtown American Motorcycles behoort nu tot de weinige door S&S gecertificeerde VFI Tuning bedrijven in Europa.

Bij Downtown American Motorcycles kun je terecht voor het (her)programmeren van de ECM van je Harley-Davidson. Wij maken gebruik van o.a.: Zippers Thundermax, S&S VFI, Harley-Davidson Screamin’ Eagle Race of Pro Super Tuner, Diag4Bike, Powercommander, PowerVision, PowrPro.