Ik heb mijn Victory Magnum X-1 STEALTH EDITION te koop. Het is het enige model van dit speciale type in Nederland. Ik ben eerste eigenaar en hij komt direct van een Nederlandse Victory Motorcycles dealer, want dat ben ik namelijk een tijd geweest. Een bijzonder exemplaar dus, een collectors item. Er staan weinig kilometers op, want veel tijd om te rijden heb ik niet gehad. Maar, de kilometers die ik erop heb gereden waren fantastisch! Hij rijdt bijzonder gemakkelijk, soepel en heeft een prachtig geluid.

Er zijn opener uitlaatdempers (origineel Victory) op gemonteerd die een prachtig roffelend geluid geven, maar waarmee je in het buitenland niet aangehouden zult worden voor geluidsoverlast. Wel zo prettig. Het benzine/lucht-mengsel is aangepast middels computer-software. En, er is een LLoydz Timerwheel geïnstalleerd die een nog beter ‘throttle-response’ geeft bij lage toeren, bijvoorbeeld op rotondes en andere momenten dat je erg langzaam moet rijden. Het originele windschermpje is vervangen voor een speciaal KlockWerks windshield. Dat rijdt net iets fijner in de wind.

De geluidsinstallatie (ja, die zit er zeker op) is ongelooflijk. 200 Watt aan superscherp en helder geluid. Via Bluetooth of de iPhone-aansluiting luister je naar je favoriete muziek. Het is een rijdende ghetto-blaster, ik heb nooit iets vergelijkbaars op een motorfiets gehoord. Er zitten luidsprekers in de kuip en in de koffers. Een prachtige diepe bass en kraakhelder geluid.

Eigenlijk doet het mij pijn om deze Amerikaanse motorfiets te verkopen, maar ik kan niet alle motoren houden. Hij is te mooi en te bijzonder om er zo weinig op te rijden en ik heb te weinig ruimte om motorfietsen te verzamelen (was het maar waar). Ik hoop dat hij een goede baas krijgt, die hem waardeert op zijn bijzonderheid. De X-1 SE is werkelijk zo goed als nieuw. Ik heb hem behandeld, alsof hij van iemand anders was, want ik wist dat er een tijd zou komen dat ik hem door zou geven aan een andere, echte liefhebber. Hij heeft bijna geen enkele regendruppel gezien. En die keer dat dit wel het geval was, is hij volledig afgedroogd met droogdoeken en warmtebron.

Overal waar je komt, leidt deze motorfiets tot gesprekken. Is het een Harley-Davidson? Wat is het voor merk? Mijn antwoord is altijd steevast: “Het is geen Harley-Davidson, het is wel 100% Amerikaans. Je hebt het gevoel alsof je op een Harley-Davidson rijdt, maar dan met iets andere rij-eigenschappen. Het voelt soepel, nieuw, snel en comfortabel. De betrouwbaarheid is formidabel. De onderhouds-interval is ongeveer om de 10.000 kilometer.”

De Victory Magnum X-1 SE is een speciaal ‘kindje’ van me. Ze herinnert me aan de tijd (enkele jaren geleden) dat ik – naast onafhankelijk specialist in Harley-Davidson, ook officieel Victory Motorcycles dealer ben geweest. Ik wens hem dan ook aan een speciaal iemand toe, die er een prachtige en onbezorgde tijd mee zal gaan beleven. En, het liefst houd ik hem ook voor je in onderhoud. Dan kan ik er nog af en toe een klein testritje op maken. Nogmaals, dit is – bij mijn weten – de enige Victory Magnum X-1 STEALTH EDITION die er in Nederland rijdt. Zijn oorsprong is van de officiële Nederlandse Victory Motorcycles dealer. Hij heeft slechts een eigenaar gehad, en dat ben ik.

Ing. G.F.D. Kneefel (Glenn)
Eigenaar Downtown American Motorcycles
www.downtown-motorcycles.nl

Prijs: 28.500,- euro
Garantie: tot augustus 2021
Afkomst: origineel Nederlandse dealer, de enige ooit verkocht in Nederland.