Loading...

WERKPLAATS

‘FAMILY OWNED & OPERATED SINCE 1999’

In 1999 zijn wij begonnen als specialist op het gebied van Harley-Davidson en Buell motorcycles. Op technisch gebied gaan wij heel vér, waarbij we de prijs/kwaliteit-verhouding goed in het oog houden. Inmiddels weten honderden fervente bikers ons jaarlijks te vinden voor onderhoud, reparaties, customizing, tuning, high performance en bestellingen van onderdelen en accessoires. En met gepaste trots kunnen wij zeggen dat dit aantal groeiende is. Wij hopen jullie op ons bikerstrefpunt / werkplaats in Duiven nog een lange tijd te mogen verwelkomen!

home_shop_icon_offer_1

ONDERHOUD, REPARATIE, SCHADE-HERSTEL

Jaarlijks weten honderden Harley-Davidson,- Victory- en Brammo-eigenaren ons te bereiken voor het verrichten van een onderhoudsbeurt (kleine of grote beurt). Wij gaan nauwkeurig en professioneel te werk en hanteren daarbij diverse tools en middelen voor het behoud van de kwaliteit van het afgeleverde werk. Een motorfiets, die net een onderhoudsbeurt heeft gehad, gaat pas terug naar de eigenaar als deze 100% veilig en goedgekeurd is. Wij hebben sinds 1999 professionele ervaring op het gebied van reparaties aan Harley-Davidson motorfietsen. Wij repareren dus álles. En als je de motorfiets niet gestart krijgt of bij pech onderweg: maak gebruik van onze haal-/breng-service. Wij komen hem ophalen en leveren hem – indien nodig – ook weer bij je af.

home_shop_icon_offer_2

CUSTOMIZING

Van Custom Bagger tot naked Streetbike, wij (ver)bouwen je Harley-Davidson of Victory zoals jij dat wilt. Alles is mogelijk!

Of het nu gaat om kleinere verbouwingen of grote ombouw-projecten, je bent bij Downtown American Motorcycles aan het juiste adres! Een ander stuur, andere uitlaten, tuning van het benzine-management-systeem, spuitwerk of special paint, schadeherstel, customizen of complete (ver)bouw?

Neem contact met ons op en laat je informeren over de prijzen en mogelijkheden.

home_shop_icon_offer_3

TUNING

Downtown American Motorcycles is ook gespecialiseerd in tuning van het benzine-injectie-management-systeem. Wij laten je motorfiets optimaal lopen. Dit doen wij met behulp van een dynobank, computer-software of -hardware en een SUN-gastestmeter. Nauwkeuriger kan het niet.

ONDERDELEN EN ACCESSOIRES

Je kunt bij ons terecht voor het bestellen of kopen van alle onderdelen en accessoires op het gebied van Harley-Davidson, Victory Motorcycles en Indian. Wat wij niet op voorraad hebben, bestellen wij voor je en hebben het meestal binnen enkele dagen in huis. Je kunt ook voordelig onderdelen, kleding en accessoires bestellen in de Downtown Shop. Dit is onze online winkel met een ruim aanbod en scherpe prijzen. Downtown Shop: online winkel, klik hier

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Downtown American Motorcycles staat voor uitstekende service en kwaliteit. Wij zijn gevestigd in een bescheiden – maar nette – werkplaats, welke voorzien is van professioneel werkmateriaal. Met hart en ziel wordt er aan jouw motorfiets – alléén Victory, Harley-Davidson, Buell of Brammo – gewerkt, terwijl je een gezellig onderonsje hebt met de andere bezoekers.

OVERZICHTELIJK

Er is in de werkplaats ruimte voor een twintigtal motoren, maar wij werken meestal aan maximaal 3 motoren tegelijkertijd. Alle werkzaamheden worden verricht volgens de te verwachten normen. De ruimte wordt schoon en overzichtelijk gehouden (ook conform milieu-eisen). Alle werkzaamheden (dus ook als je bijvoorbeeld even snel langskomt op zaterdag) worden verricht IN de werkplaats. Verwacht dus niet, dat dit ‘even’ buiten gedaan wordt.

KENNIS EN EXPERTISE

Goede kennis en kunde op het gebied van de techniek van Victory en Harley-Davidson motorfietsen is een vereiste in een goede en professionele werkplaats, alhoewel deze techniek – ook bij de allernieuwste modellen met o.a. ‘fuel injection’ en ‘fuel injection computer management’ – niet écht nieuw is (in de 70-er en 80-er jaren werd deze techniek al in de auto-industrie toegepast). Het is echter wel van groot belang dat de voortgang van de techniek wordt gevolgd én iedere verandering – hoe klein dan ook – bestudeerd wordt. Dit gaat vérder dan alléén de onderhoudsprocedures van verschillende types Harley-Davidson en Victory motoren kennen en kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld: omgang met ‘complexe’ software t.b.v. het fuel-management van de motor is een basis. Ermee uit de voeten kunnen bij ingewikkeldere configuraties van de motor is een tweede stap. Denk in extreme gevallen bijvoorbeeld aan het inzetten van ‘snelle nokkenassen’, grotere inhoud cilinders, andere uitlaten, getunede (race-)koppen, turbo (sprintex), of een combinatie hiervan. Laat staan, een diagnose stellen bij een storing bij voornoemde configuraties. Er zijn géén opleidingsinstituten, waar dit gedoceerd wordt (hoewel het tegendeel soms beweerd wordt). Wij durven echter wél met zekerheid te zeggen, dat wij er alles aan doen om te voldoen aan de eisen van vandaag de dag en het liefst nog een stap vóór zijn. Dit bereiken we enerzijds door het volgen van specifieke cursussen en bestuderen van de theorie, anderzijds door ‘simpelweg’ praktijk-ervaring op te doen. Het is vanzelfsprekend dat wij voorzien zijn alle benodigde tools en middelen (denk hierbij ook aan computers en computer-software). Wij behalen goede resultaten. En eigenlijk is dát wat uiteindelijk télt.

HET ‘HART’

De werkplaats is het ‘hart’ van Downtown American Motorcycles! We putten plezier uit onze werkzaamheden en zijn zélf ook échte bikers. Alhoewel onze vrije tijd – naast alle werkzaamheden – beperkt is, brengen wij deze zoveel mogelijk op onze Victory en Harley-Davidson motorfietsen door. We weten precies hoe het is om aan de ‘andere kant van de balie’ te staan en wat je verlangt (zowel qua sfeer, persoonlijke behandeling en zorgvuldige uitvoering van de werkzaamheden aan jouw motorfiets). Wij horen graag dat je tevreden bent en willen tevens ook graag (direct) horen indien je dit niet bent. We zullen er alles aan doen om te voldoen aan jouw verwachtingen!

KWALITEIT

Van half werk houden wij niet. Óf we doen het goed óf we doen het niet. Werkzaamheden die niet passen binnen de richtlijnen voor reparaties of onderhoud aan Victory en Harley-Davidson motorfietsen kennen wij niet. We werken met kwalitatief goed materiaal en van ‘goedkope’ (lees: slechte) oplossingen houden wij niet. In ieder geval niet als het niet duurzaam en/of niet ‘lonend’ (voor jou) is. Deze aanpak zul je terugvinden in álles wat we doen. We rijden niet voor niets op een Victory of Harley-Davidson toch? DE motorfietsen onder de motoren!

Gerelateerde blogs:
Harley techniek

Harley techniek

Niet zo fraai om te zien, maar wel een weergave van een groot deel van ons werk. Je ziet het ...
Verder Lezen
Harley Davidson 2017 Luchtfilter Aircleaner kits van Arlen Ness

Harley Davidson 2017 Luchtfilters / Aircleaners

HARLEY DAVIDSON 2017 LUCHTFILTERS / AIRCLEANERS Arlen Ness luchtfilter kits voor 2017 Harley Davidson Touring modellen! Nieuw en verkrijgbaar via ...
Verder Lezen
Uitlaten voor Harley-Davidson in de Downtown webshop

Harley parts

Harley parts Meer dan 90.000 Harley parts in de webshop van Downtown American Motorcycles in Duiven: Je kunt het niet ...
Verder Lezen