Tips om ALLEEN op motor-vakantie te kunnen

Je wilt op motor-vakantie met je vrienden, maar je partner (geheel volgens de huidige tijd noem ik met opzet geen man, vrouw, vriend of vriendin. Ik heb geen zin om vervelende discussies te beginnen) is er nog niet van op de hoogte en je vreest het ergste als je het gaat ‘vragen’. In sommige gevallen moet men zelfs bedelen. Als je bij voorbaat al weet dat het stellen van de vraag ‘Schat, ik ga binnenkort een motortrip maken met mijn vrienden’ je heel veel ellende gaat opleveren, en je wilt toch gaan, dan zijn de volgende tips erg handig. In de meeste gevallen werken ze echt en kun je onbeperkt op vakantie. Stel een (of meerdere) vragen uit onderstaande lijst. Denk er goed over na en stel ze niet allemaal tegelijkertijd. Leer ze overigens uit je hoofd: oplezen vanaf een papiertje of je telefoon ziet er zo knullig uit:

Downtown American Motorcycles - Pepperparts webshop

Meer dan 100.000 producten en accessoires in de Pepperparts-webshop van Downtown: www.pepperparts.com

  • “Schat, je hebt zo hard gewerkt de laatste tijd. Ik vind echt dat je een vakantie met je vriendinnen verdient”. Pas op als je zelf een vrouw bent en je partner is een man. Hij zal misschien een ‘gat in de lucht springen’ en je z.s.m. een handtekening laten zetten dat je niet gaat scheiden als hij terug komt van vakantie. Dus, ik herformuleer de vraag naar: “Schat, je hebt zo hard gewerkt de laatste tijd. Ik vind echt je een vakantie met je vrienden verdient. Echt waar”.  
  • “Schat, de nieuwe tuinset (wat het is kun je zelf invullen) die je zo graag wilde, zullen we vandaag of morgen even naar de winkel gaan om hem te kopen?” Op het moment dat je de tuinset wil gaan afrekenen, zeg je EERST: “O ja, helemaal vergeten te zeggen. Ik wilde volgende week graag een lang weekendje rijden met mijn vrienden”. Spreek het hardop uit, zodat de persoon achter de kassa het kan volgen.  Vervolg desnoods met het volgende schaars gebruikte woord. In tweevoud natuurlijk: “Alsjeblieft?”. Of in het engels: “Please?” Als het antwoord “Nee, daar komt niks van in” is, ben je gewoon je portemonnee vergeten. Degene achter de kassa zal het begrijpen. De volgende keer maak je gegarandeerd meer kans.
  • “Schat, ik was van plan om na mijn weekend-trip de tuin helemaal in orde te maken, zodat hij er straks op-en-top uit ziet”. Deze is een beetje ‘tricky’. Het eerste wat hij of zij je vraagt is: “O? Ik wist niet dat je een weekend weg ging”. Je antwoord is natuurlijk: “Nou ja, het is een LANG weekend. Het is volgende week al, de week daarop zal de tuin er HELEMAAL geweldig uit zien, want mijn vrienden gaan me er mee helpen”. Nogmaals, deze is tricky, maar hij zou kunnen werken. Pas op dat je deze truc slechts eenmaal kunt gebruiken als je vrienden helemaal niet van plan zijn te gaan helpen. Maar goed, je hebt een (lang) weekend om ze te overtuigen van de noodzaak. En anders zijn het ook geen vrienden. Niet meer, in ieder geval. Als het WEL gewerkt heeft, dan kun je de truc herhalen. Maak van tevoren een enorme bende in de tuin.
  • “Schat, ik ga werken aan onze relatie. Ik weet dat ik de laatste tijd nogal onredelijk was. Ik trek me een paar dagen terug en kom als nieuw terug”. Dat is waarschijnlijk ook de waarheid. Je partner zal de noodzaak ervan inzien. Zeker als je van tevoren een uitje snijdt. Als het gelukt is, zorg er dan voor dat je zeker weet dat je uitgerust en als nieuw terug komt. Extra genieten dus. Anders mag je nooit meer.
  • “Schat, volgens de motorzaak moet ik de motor 2000 kilometer inrijden na de reparatie. Dit jaar nog. Als ik dat niet doe, dan heb je kans dat de rekening volgend jaar twee keer zo hoog is. Ik denk dat ik de afstand in twee of 3 dagen kan rijden, dan zijn we er vanaf. Je weet maar nooit wanneer het weer slechter wordt. Helemaal gezien de klimaatcrisis waarin we zitten. Als er daarna toch wat gebeurt met de motor, dan heb ik garantie van het bedrijf”. Bel ons wel even van tevoren, mocht je partner ons gaan bellen. Vertel duidelijk je naam en laat het me opschrijven. Ik vergeet soms wat.  En mocht ze erachter komen dat je uiteindelijk 3000 kilometer hebt gereden (ipv 2000), zeg je partner dan dat de kilometer-teller dus nog steeds stuk is. En dat je weer opnieuw moet inrijden de volgende keer. Win-win situatie.
  • Heb je zelf een betere? Schrijf je reaktie onderaan deze pagina. Je helpt er duizenden motorrijders mee.

Je kunt allerlei variaties maken van bovenstaande. Als je bij voorbaat al weet dat ze niet gaan werken, wacht dan even tot er onderaan deze pagina (als commentaar) praktischer oplossingen staan en pas die toe. Eigen risico overigens. Of je speelt de stoere biker (of bikester, bestaat dit woord eigenlijk?), die je natuurlijk bent en doet het bijvoorbeeld op de volgende manier:

Downtown American Motorcycles

Dé specialist van Gelderland in Harley-Davidson motoren: onderhoud, reparaties, tuning, schade-herstel en onderdelen. Sinds 1999.

  • “Schat, ik ga een HEEL LANG weekend met m’n vrienden op bike-trip. Ik duld geen nee, want ik GA gewoon. Geen discussie, anders wordt ‘t ‘n HEEL-LEVEN-LANG-WEEKEND”. Ik kan me niet voorstellen dat je het zo gaat aanpakken. Maar als je het wel doet, ga je in ieder geval minimaal een heel lang weekend weg. 
  • “Schat, ik ben a.s. vrijdag-ochtend even weg met de motor”. En vervolgens kom je gewoon zondag-avond laat of maandag-ochtend terug. Pas op: “Shit happens”. Aanvaard de gevolgen. Gooi onderweg je telefoon weg. Licht de politie in dat je niet vermist bent.
  • Je zegt niets en gaat gewoon. Carpe diem. Nare gevolgen gegarandeerd, tenzij je de perfecte relatie hebt. Een praktische optie als je de relatie wilt beeindigen.
  • Heb je zelf een betere? Schrijf je reaktie onderaan deze pagina. Je helpt er duizenden motorrijders mee.

Help de community:

Ik heb deze trucs – net zoals jij – zelf natuurlijk NOOIT nodig… ;) Je kent vast wel iemand die ze kan gebruiken.  Onderaan deze pagina kun je als reaktie nog betere trucs plaatsen. Bikers voor bikers, he”. Laten we mekaar helpen. Succes!