Streetglide 2012

Harley-Davidson staat bekend om zijn iconische motorfietsen die zowel krachtig als stijlvol zijn. Een van de meest populaire modellen is de Streetglide. Deze motorfiets heeft een indrukwekkend uiterlijk en biedt tegelijkertijd comfort en prestaties. Maar wat als je deze fiets nog verder zou kunnen personaliseren en tunen? Dat is precies wat we hebben gedaan met de Harley-Davidson Streetglide uit 2012 van P.

Balhoofd met grotere ‘rake’

Streetglide 2012 tuningOm te beginnen hebben we de motorfiets gedeeltelijk gedemonteerd en opnieuw opgebouwd met aangepaste onderdelen. We hebben de balhoofdplaten van de voorvork vervangen door een exemplaar met een grotere ‘rake’ (hoek in graden), wat zorgt voor een sportiever en ‘langer’ uiterlijk.

Balhoofdplaten met een grotere ‘rake’ voor Harley’s zorgen voor een grotere stuurgeometrie, wat resulteert in een grotere stuuruitslag en een betere wendbaarheid bij lage snelheden. Het nieuwe 23″ voorwiel met nieuw spatbord komen hierdoor beter uit.

23 inch voorwiel Progressieve vering

Voor extra stabiliteit hebben we ook nieuwe progressieve voorvering geïnstalleerd. De voorpoten hebben we met behulp van forktube-extensies iets verlengd, waardoor de ruimte tussen het spatbord en de onderste balhoofdplaat voldoende is om grote ‘klappen’ te kunnen weerstaan.

Progressieve voorvering is een geavanceerd veersysteem dat het rijcomfort op Harley-motorfietsen aanzienlijk verbetert. Dit systeem gebruikt veren met een variabele veerconstante. Bij een lage snelheid en zachte schokken zorgt de vering voor een comfortabele rit. Bij hoge snelheden en zware schokken is de veerconstante hoger om de stabiliteit te verbeteren. Dit zorgt voor een soepelere en meer gecontroleerde rit, wat vooral belangrijk is bij lange ritten en slechte wegomstandigheden.

‘Looks’

Spuitwerk en verlengde benzinetankDe motorfiets heeft niet alleen een nieuwe look gekregen, maar ook een indrukwekkende prestatie-upgrade. De vervanging van het achterspatbord, zijkappen en de zijkoffers is niet alleen gedaan om visuele redenen – dit zorgt er ook voor dat de verlenging aan de voorkant perfect in balans is. De gloednieuwe ‘verlengde’ brandstoftank is een prachtige toevoeging die de motor een krachtige uitstraling geeft. Maar dat is nog niet alles – het high-performance luchtfiltersysteem van S&S dat is geïnstalleerd, zorgt ervoor dat de motorfiets een verbeterde luchtstroom heeft, wat resulteert in een snellere rijervaring.

Thundermax autotune module

Streetglide 2012 ThundermaxNaast de eerder genoemde upgrades, is er ook een Thundermax Autotune-module geïnstalleerd, die het mogelijk maakt om de brandstofinjectie nauwkeurig af te stellen en het beste vermogen uit de motor te halen. Dit zorgt niet alleen voor betere prestaties, maar ook voor een soepeler en efficiënter rijgedrag.

De Thundermax autotune module is een geavanceerd elektronisch systeem dat is ontworpen om de brandstofinjectie en het ontstekingssysteem van Harley-Davidson motoren automatisch af te stemmen op de specifieke prestatievereisten van de motor. De module werkt door continu de prestaties van de motor te meten en de brandstof- en ontstekingssystemen aan te passen om de optimale prestaties te behouden. Hierdoor kan de motor soepeler lopen, beter presteren en efficiënter werken. De Thundermax autotune module wordt vaak gebruikt in combinatie met andere upgrades, zoals high performance uitlaten en luchtfilters, om het maximale vermogen uit de motor te halen.

High Performance nokkenassen

Streetglide 2012 Nokkenassen / camsDe nokkenassen zijn vervangen door een high performance set, wat zorgt voor een betere luchtstroom en meer vermogen.

Easystart high performance nokkenassen voor Harley’s bieden de perfecte oplossing voor rijders die meer vermogen en koppel willen. Deze nokkenassen hebben een uniek ontwerp dat zorgt voor een soepele en gemakkelijke start van de motor, zelfs bij lage temperaturen. Bovendien leveren ze een verhoogde kleplift en duur, waardoor de luchtstroom in de motor verbetert en het vermogen en koppel toenemen.

Oliepomp & camplate

Streetglide 2012 camplateDe oliepomp en camplate zijn ook vervangen om te zorgen voor een betere oliecirculatie en verminderde slijtage, wat de levensduur van de motor verlengt.

Een high performance cam plate is ontworpen om de olie op een efficiëntere manier te distribueren naar de motor en de nokkenassen. Door de toevoer van de olie te optimaliseren, wordt de slijtage van de motor verminderd en kan het vermogen beter worden benut. High performance cam plates hebben vaak een grotere doorlaatopening en een betere olieafvoer, waardoor de motor soepeler loopt en meer vermogen produceert. Het upgraden van de cam plate kan daarom resulteren in een aanzienlijke verbetering van de prestaties van de motor.

Een high performance oliepomp is ontworpen om een grotere hoeveelheid olie met hogere druk te leveren dan de standaard oliepomp. Dit zorgt voor een betere smering en koeling van de motoronderdelen. High performance oliepompen zijn voorzien van verbeterde interne onderdelen, die beter bestand zijn tegen hogere belastingen en hogere toerentallen. Dit resulteert in een hogere oliedruk bij stationair draaien en hogere toerentallen, waardoor de motor beter presteert en minder kans heeft op oliegerelateerde problemen.

Streetglide 2012Customizing

Kortom, deze motorfiets is uitgerust met een aantal indrukwekkende technische upgrades (niet alle upgrades hebben we in dit artikel verwerkt) die niet alleen zorgen voor betere prestaties, maar ook voor een betrouwbaardere en duurzamere motor. Daarnaast is de Harley ook voorzien van o.a. een hoger stuur en nieuw spuitwerk. Het resultaat van al deze upgrades is een unieke en gepersonaliseerde Harley-Davidson Streetglide die zowel krachtig als stijlvol is.

Als je ook geïnteresseerd bent in het customizen en tunen van je Harley-Davidson, zijn er veel opties om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar prestatieverbeteringen of cosmetische aanpassingen, er is altijd een manier om je motorfiets nog persoonlijker te maken. Er zijn tal van aftermarket-onderdelen en accessoires beschikbaar die speciaal zijn ontworpen voor Harley-Davidson-motorfietsen en die je motorfiets kunnen transformeren tot iets unieks en persoonlijks.

Streetglide 2012Maar voordat je begint met het upgraden van je motorfiets, is het belangrijk om te overwegen wat je precies wilt bereiken. Wil je meer kracht en prestaties? Wil je het uiterlijk van je motorfiets verbeteren? Of wil je gewoon wat extra comfort toevoegen? Door te weten wat je doel is, kun je gerichter op zoek gaan naar de juiste onderdelen en accessoires. Klik op onderstaande link voor meer informatie over customizing en/of High Performance tuning bij ons in Duiven.