Productnieuws #107

S&S performance V-Series Engines

Er zijn weinig Harley-rijders die niet bekend zijn met het merk S&S. Dit Amerikaanse merk is zo populair en gerespecteerd in de V-Twin wereld, vooral historisch gezien in de V-Twin aftermarket, dat het niet meer weg te denken is.

S&S is opgericht in 1958 door George J. Smith en Stanley Stankos in Blue Island, Illinois. Het begon allemaal met de verkoop van stoterstangen voor Harley-Davidson motoren. In de loop der jaren heeft S&S zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde en populaire merken in de V-Twin aftermarket, met een uitgebreid assortiment aan performance onderdelen, van motorblokken tot uitlaten. De huidige president van het bedrijf is Paul Skarie, die 14 jaar bij Harley heeft gewerkt. Door de jaren heen heeft S&S zich bewezen als een betrouwbare en innovatieve speler in de branche met een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten.

Vandaag willen we de prachtige S&S Performance V-Series Long Block Engines onder de aandacht brengen. Deze prachtige motorblokken zorgen voor een hartslagverhoging alleen al door naar ze te kijken. De beste combinaties van boring, slag, compressieverhouding, nokkenas en zo verder! De S&S Performance V-Series motorblokken zijn vrijwel identiek qua hoogte ten opzichte van het OEM-blok. Hierdoor passen ze gemakkelijk in de standaard Harley-frames van 1984-1999 Softail FLST, 1984-2000 FXR, 1990-1998 Dyna FX en 1984-1998 Touring FL.

S&S V80 engine Black SS ign./E carb
S&S V111 engine w/SuperE&SuperSt.ign.

S&S V80

De S&S V80 is een perfect blok om een verouderde 80CI EVO Big Twin te vervangen. De motorblokken worden compleet geleverd inclusief een S&S Super E- of Super G- carburateur en een druppelvormige S&S-luchtfilter. Als je echter al een goede ontsteking hebt en een Keihin CV, een vervangende Mikuni, of een S&S Super E, dan kan je ook een S&S V-Series blok bestellen zonder carburateur en luchtfilter. Houd er wel rekening mee dat de naaldbezetting van je huidige carburateur dan wel aangepast moet worden.

Testen op de S&S Dyno hebben aangetoond dat de S&S V80 tot wel 40% meer vermogen en 18% meer koppel levert in vergelijking met een standaard OEM motorblok in goede staat.

S&S V96R

De S&S V96R is een uitstekend motorblok om een versleten OEM-blok te vervangen. Het is uitgerust met S&S Performance vervangende koppen, platte zuigers en een 520 nokkenas. Dit motorblok met een boring van 3 5/8 inch levert een uitzonderlijk soepel vermogen en een ongelooflijke betrouwbaarheid.

Met de S&S V96R kun je tot wel 50% meer vermogen en 40% meer koppel verwachten ten opzichte van een standaard OEM-motorblok.

S&S V111T

Het S&S V111T motorblok is speciaal ontworpen om meer koppel dan vermogen te geven. De korte slag van 4 1/8 inch is gelijk aan de grote boring van 4 1/8 inch, waardoor trillingen worden geminimaliseerd. De S&S 585 nokkenas met een relatief lage lift en Beehive-klepveren met enkele spoel minimaliseren het geluid van de Valve Train. Hierdoor ontstaat een soepele, stille motor met veel koppel, wat ideaal is voor toepassingen waarbij trillingen en geluiden vervelend en zelfs schadelijk zijn. Bijvoorbeeld een volgeladen Bagger die een aanhangwagen trekt kan een standaard motorblok overbelasten.

S&S V124

De S&S V124 “Super Sidewinder Plus” is het grootste S&S motorblok dat in een standaard EVO Big Twin-frame past. Het motorblok beschikt over een grotere krukpen dan standaard en grotere pols pennen. Ook beschikt het blok over grotere fin packs op de cilinderkoppen en cilinders, die de warmteoverdracht verhogen. Daarnaast is het uitgerust met een HVHP-oliepomp en elektrische compressie-ontspanners voor eenvoudig starten onder alle omstandigheden.

Testen op de S&S Dyno hebben bijna 129 pk op het achterwiel en een indrukwekkend koppel van 137 pound-force aangetoond. Bij een motorblok zoals deze is het wel noodzakelijk om een hoogwaardige koppeling te gebruiken.

Downtown officieel gecertificeerd door S&S

Glenn Kneefel (Gediplomeerd Software Engineer) heeft onder andere de S&S VFI Tuning trainingen gevolgd bij Zodiac in Mijdrecht en heeft het examen met een hoge score behaald. S&S heeft enkele van haar beste trainers op dit gebied vanuit de VS naar Nederland gestuurd, waaronder Jon Olson van S&S. De cursus was exact hetzelfde als S&S (www.sscycle.com) deze ook geeft in La Crosse, Wisconsin Training Facilities. Downtown American Motorcycles behoort nu tot een van de weinige door S&S gecertificeerde VFI Tuning bedrijven in Europa. Klik hier en lees alles over tuning bij Downtown!

>>Product nummers in de online catalogus kun je aanklikken!<<

Webshop

Onze webshop biedt een uitgebreid assortiment van kwalitatief hoogwaardige Harley onderdelen en accessoires van toonaangevende merken waaronder Burly Brand, Biltwell, S&S, Performance Machine, Arlen Ness, KessTech (elektronisch regelbare uitlaatsystemen), Vance & Hines, Progressive Suspension en ga zo maar door. Van stijlvolle accenten tot prestatie-upgrades, wij hebben alles wat je nodig hebt om de stijl en uitstraling én performance van je Harley te verbeteren. Onze onderdelen zijn afkomstig van Nederlandse leveranciers en garanderen echtheid en traceerbaarheid. Bovendien bieden wij een niet-goed-geld-terug garantie én geweldige aanbiedingen en kortingen. Dus houd onze webshop en nieuwsbrieven in de gaten voor de beste deals!

S&S, Power To The People!