Levensduur

Een olie-filter is een van de belangrijkste onderdelen van een Harley-motor. Het filter zorgt ervoor dat de motorolie schoon blijft, zodat de motor soepel blijft lopen en de levensduur van de motor verlengd wordt. Het vernieuwen van het olie-filter is daarom een belangrijk onderdeel van het onderhoud van een Harley. Bij elke olie verversing, moet ook het olie-filter vervangen worden.

Het olie-filter zorgt ervoor dat de olie schoon blijft door verontreinigingen zoals stof, metalen deeltjes, en andere vuildeeltjes te verwijderen. Deze deeltjes kunnen schade veroorzaken aan de motor als ze niet worden verwijderd.

Circulatie

Een oliefilter voor een Harley werkt door de motorolie te filteren voordat deze teruggaat naar de motor. Wanneer de motor loopt, circuleert de olie door de motor en wordt gebruikt om de bewegende delen te smeren en te koelen. Tijdens dit proces verzamelt de olie verontreinigingen zoals stof, metalen deeltjes en andere vuildeeltjes.

Het oliefilter is ontworpen om deze verontreinigingen uit de olie te filteren voordat deze teruggaat naar de motor. Het filter bevat een filtermedium, vaak gemaakt van papier of vezels, dat de deeltjes uit de olie filtert. De schone olie wordt dan teruggevoerd naar de motor, terwijl de verontreinigingen in het filter achterblijven.

Regelmaat

Een oude of verstopte olie-filter kan leiden tot een verminderde prestatie van de motor, een hoger brandstofverbruik en kan zelfs leiden tot motorstoringen. Daarom is het belangrijk om regelmatig het olie-filter te vervangen om ervoor te zorgen dat de motor in optimale staat blijft en de betrouwbaarheid behouden wordt.

In onze webshop kun je olie-filters en motorolie kopen voor je Harley. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken, zodat wij het onderhoud aan de Harley voor je uitvoeren. Zo kun je er zeker van zijn dat je motor in topconditie blijft.