Hoe je de Harley voorbereidt op de eerste start na de winterstop

Voordat je een Harley start na de winterstop, is het belangrijk om een aantal stappen te volgen om ervoor te zorgen dat je motor goed werkt.

Olie: ververs de olie als deze oud of vuil is (vervang bij een oliewissel tevens het oliefilter).

Luchtfilter: vervang de luchtfilter als deze vuil is.

Bandenspanning: zorg ervoor dat de banden de juiste spanning hebben.

Remmen: controleer of de remmen goed werken en of de remvloeistof nog voldoende is.

Accu: laad de accu op als deze leeg is.

Kabels: controleer of de kabels nog in goede staat zijn.

Carburateur (of het injectie-systeem): controleer of de carburateur goed werkt en of er geen verstoppingen zijn.

Brandstof: ververs de brandstof als deze oud of vuil is.

Koppeling: controleer of de koppeling goed werkt.

Als je deze stappen hebt gevolgd, ben je klaar om je Harley te starten na de winterstop. Veel plezier 😊

Welke problemen je kunt tegenkomen bij het starten van je Harley na de winterstop

Als je je Harley na de winterstop weer wilt starten, kun je tegen een aantal problemen aanlopen. Ten eerste kan het zijn dat de accu leeg is. Als je de motor een lange tijd niet hebt gebruikt, is het belangrijk om de accu op te laden voordat je de motor start. Het is nog beter om de Harley bij het wegzetten altijd direct aan de druppellader te zetten. Ten tweede kan het zijn dat de carburateur of het injectie-systeem verstopt is. Als je de motor lange tijd niet hebt gebruikt, kan er vuil in de carburateur of injectoren zijn gekomen. Ten derde kan het zijn dat de bougies zwart geslagen zijn. Controleer de bougies, maak ze schoon of gebruik een nieuwe set. Ten slotte kan het zijn dat de benzine vervuild is. Tip: als je de Harley wegzet voor winterstalling is het aan te raden om een brandstofreiniger toe te voegen. Tank de motor af en voeg een half flesje brandstofreiniger toe.

Maak een afspraak

Kom je er niet uit? Maak een afspraak met ons. In combinatie met onderhoud halen en brengen we gratis binnen een straal van 40 kilometer rondom ons pand. Klik hier voor onze contactgegevens.

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang onze nieuwsbrieven via de e-mail, boordevol tips, advies en wetenswaardigheden op het gebied van ons werk: onderhoud, tuning, onderdelen en accessoires, customizing en nog veel meer. Je kunt je altijd weer uitschrijven.