S&S cam chest kit voor Harley

S&S Cam chest kits voor Harley zijn after-market upgrade kits die de prestaties van de motor verbeteren door de lift en de duur van de kleppen te verhogen. Dit leidt tot een verhoogde lucht- en brandstofstroom, waardoor de motor meer vermogen produceert. De kit bevat vaak een nieuwe camshaft, lifters, pushrods en soms ook een hogere druk oliepomp.

Optimaal vermogen

De installatie van een cam chest kit kan enige technische kennis en ervaring vereisen, dus het is raadzaam om professioneel geïnstalleerd te worden door een ervaren Harley-technicus. Het is ook belangrijk om te weten dat de installatie van een cam chest kit vaak gepaard gaat met andere aanpassingen, zoals een nieuwe uitlaat, luchtfilter of zelfs een nieuwe motorbeheersingsunit (benzine injectie controller), om het vermogen van de motor optimaal te benutten.

Verbeterde prestaties

Het gebruik van een S&S cam chest kit kan leiden tot een significante verbetering van de prestaties van een Harley, maar het is belangrijk om te weten dat het ook kan leiden tot een vermindering van de brandstofefficiëntie: voornamelijk door rij-gedrag ;)

Meer informatie?

Wil je weten wat de mogelijkheden voor jouw Harley zijn of wil je een kit door ons installeren? Bel of stuur een e-mail voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

S&S

S&S is opgericht in 1958 door George J. Smith en Stanley Stankos in Blue Island, Illinois. Het begon allemaal met de verkoop van stoterstangen voor Harley-Davidson motoren. In de loop der jaren heeft S&S zich ontwikkeld tot een van de meest gerespecteerde en populaire merken in de V-Twin aftermarket, met een uitgebreid assortiment aan performance onderdelen, van motorblokken tot uitlaten. De huidige president van het bedrijf is Paul Skarie, die 14 jaar bij Harley heeft gewerkt. Door de jaren heen heeft S&S zich bewezen als een betrouwbare en innovatieve speler in de branche met een uitgebreid assortiment van hoogwaardige producten.

Downtown officieel gecertificeerd door S&S

Glenn Kneefel (Gediplomeerd Software Engineer) heeft onder andere de S&S VFI Tuning trainingen gevolgd bij Zodiac in Mijdrecht en heeft het examen met een hoge score behaald. S&S heeft enkele van haar beste trainers op dit gebied vanuit de VS naar Nederland gestuurd, waaronder Jon Olson van S&S. De cursus was exact hetzelfde als S&S (www.sscycle.com) deze ook geeft in La Crosse, Wisconsin Training Facilities. Downtown American Motorcycles behoort nu tot een van de weinige door S&S gecertificeerde VFI Tuning bedrijven in Europa. Klik hier en lees alles over tuning bij Downtown!

Bron foto: S&S