Sinds Harley-Davidson gebruik ging maken van EFI management (benzine-injectie) op haar modellen, hebben wij ons intensief en professioneel bezig gehouden met het aanpassen en verbeteren van deze systemen. Alle Harley-Davidson  motorfietsen met benzine-injectie zijn namelijk standaard veel te arm afgesteld. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de huidige milieu-wetgeving. Maar, als je van plan bent om de motorfiets te voorzien van een set opener uitlaten, open luchtfilter of – nog verder gaand en wat wij heel vaak uitvoeren – hete nokkenassen, hogedruk zuigers, afgevlakte cilinderkoppen etc, dan zal het benzine- en/of het ontstekings-management aangepast moeten worden.

Hier zijn diverse soorten software, piggyback-systemen en ECM/computers voor. Bij het ene systeem is afstelling/tuning op een dynobank noodzakelijk, bij het andere weer niet. Er zijn zelfs systemen die de motorfiets zélf als ‘dynobank’ gebruiken, waardoor hij zichzelf  – al rijdend – optimaal ‘afstelt’. Bij dit soort systemen gebeurt dit met meer dan 80 berekeningen per seconde (realtime).

Het team van Downtown American Motorcycles behandelt iedere Harley-Davidson als een nieuwe ‘case’. Wij gebruiken dus niet dezelfde tuningsmappen opnieuw voor iedere motorfiets die getuned moet worden. Vrijwel iedereen heeft een andere rijstijl, lichaamsgewicht, motorconfiguratie en budget. De een tankt Euro95, de ander rijdt speciaal voor het hoge octaangehalte en zuiverder benzine naar Duitsland. Dit alles wordt meegenomen in de tuning bij Downtown.

thundermax tuning

Edwin heeft gekozen voor een mooie set uitlaten, hypercharger luchtfilter-systeem en het meest geavanceerde en beste tuningssysteem, dat er op de huidige markt verkrijgbaar is. Hiermee is hij voorbereid op eventuele toekomstige (tunings-)aanpassingen.

Heb jij vragen over het laten tunen/afstellen van jouw Harley-Davidson? Kom langs bij Dowtown American Motorcycles en laat je informeren. Wij vertellen je graag over welk systeem je wel of niet moet gebruiken en wat prijstechnisch gezien voor jou de beste oplossing is.

Scherp Geprijsd ✓ Gegarandeerd Topkwaliteit ✓ Vertrouwd sinds 1999 ✓