Brammo onderhoudBrammo Empulse R van Ad met bijna 60.000 probleemloze kilometers op de teller.

BRAMMO ONDERHOUD

Een voorbeeld van een zeer goed uit-ontwikkelde 100% elektrische motorfiets: de Brammo Empulse R. Made in the USA. Wij zijn – voordat Brammo werd overgenomen door Victory Motorcycles en die vervolgens de productie ervan stop heeft gezet – enige tijd ook Brammo dealer geweest. Op dit moment worden ze dus niet meer geproduceerd, maar Downtown American Motorcycles is nog wel Brammo service-center: je kunt bij ons terecht voor onderdelen, onderhoud en reparaties aan de Brammo Empulse R. We hebben alle benodigde gereedschap en computer-software en -hardware.

Goedkope kilometers

Brammo onderhoudOp de foto zie je de Empulse R van Ad. Hij heeft hem enige jaren geleden nieuw bij ons gekocht en heeft er inmiddels bijna 60.000 km op zitten. Ad is ook Harley Davidson rijder, maar voor woon-werk-verkeer gaat zijn voorkeur duidelijk naar de Brammo Empulse R uit: goedkope kilometers rijden en relatief weinig onderhoud. In de vrije uren gaat hij er met zijn Harley op uit. Waarschijnlijk om de stille, elektrische kilometers te compenseren met het gebrul van zijn Bigtwin.

Kwaliteit

In de afgelopen 60.000 kilometers is er nauwelijks enig probleem met de Brammo geweest. Buiten een wiellager, remblokken en banden (niets anders dan andere merken motoren) is hier niets bijzonders over te melden. Nou ja, het enige bijzondere is natuurlijk dat het hier een 100% elektrische motorfiets betreft, waarvan men bij aanvang nog moest afwachten hoe de kwaliteit zich zou verhouden met de te rijden afstanden.

Afwachten

Het is overduidelijk dat de Brammo Empulse R zich ontwikkeld  heeft op het race-circuit in de verenigde staten, waardoor er van kinderziektes geen sprake is. Natuurlijk, er zullen altijd verbeterpunten zijn. Welk merk heeft dat niet. Het is alleen jammer dat de Brammo Empulse R niet meer geproduceerd wordt. We wachten af, waarmee en wanneer de andere bekende motormerken met een elektrische motorfiets op de markt komen.