Panzadel Harley

PANZADEL HARLEY

Om je Harley Davidson een compleet andere (bobber) ‘look’ te geven, is het veranderen van het zadel soms al genoeg voor een groot visueel verschil. Dit keer hebben wij een ‘solo seat mount kit‘ gebruikt met een chrome ‘upper frame cover‘ en een custom panzadel. Let op, dit zadel is eigenlijk niet passend bij deze set. Het vereist enig custom werk. Maar, het resultaat mag er zijn.

En, de veren zijn ‘rigid’. Ze veren niet of nauwelijk in. Dat hoeft in dit geval ook niet, want het betreft hier een Harley Davidson softail (dus met een geveerde achterbrug).

Bestel in de Downtown webshop

Solo seat mount kit (Fits: > 84-99 SOFTAIL(NU) (EXCL. SPRINGERS): klik hier
Upper frame cover (Fits: > 86-99 SOFTAIL(NU) (EXCL. SPRINGERS): klik hier

Van…

Panzadel Harley

Naar…

Panzadel Harley

In 1939 ging het eerste WLA prototype van de Harley Davidson fabriek naar Fork Knox Kentucky om getest te worden. Deze WLA was uitgevoerd met een panzadel. In 1940 begon Harley Davidson met de productie van de WLA voor de US Army. Sinds die tijd is de ‘look’ dit type Harley iconisch geworden. Ook de nieuwe Harley modellen worden vaak uitgerust met een panzadel of een zweefzadel.

Je kunt in de webshop van Downtown American Motorcycles diverse zadels vinden voor alle moderne modellen van Harley Davidson. De keuze is groot, dus denk er goed over na. Niet alleen de ‘looks’ zijn belangrijk, maar ook het rijcomfort. Ga je bijvoorbeeld lange afstanden van en naar het buitenland rijden? In dat geval is het misschien prettig om een zadel aan te schaffen met biker-gel. Rij je met je partner? Dan is een panzadel niet zo handig… Gelukkig kun je de zadels op redelijk eenvoudige wijze wisselen.

Klik hier om naar de webshop te gaan